Dika Mem u duelu sa dvojicom rukometaša Kjelcea (©Reuters)
Dika Mem u duelu sa dvojicom rukometaša Kjelcea (©Reuters)

Sudar titana u Blaugrani: Kjelce sprema osvetu, zna kako se dobija Barselona

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 11:25

EHF Liga šampiona: Duel prošlosezonskih finalista biće u žiži drugog kola rukometne elite

Barselona i Kjelce su sredinom juna igrali epsko finale Lige šampiona. Nijanse su odlučile da titula opet ode Kataloncima. Tragičar meča bio je najbolji igrač poljskog prvaka Aleks Dujšebajev koji je jedini promašio sedmerac u penal seriji, odnosno Gonzalo Perez de Vargas mu je odbranio udarac. Ova dva tima su, uz Kil i Vesprem, i ove sezone glavni kandidati za titulu.

Sudar titana igraće se večeras (20.45) u Blaugrani u derbiju drugog kola Grupe B. Četa Talanta Dujšebajeva zna kako se pobeđuje u Barseloni. Prošlog novembra je slavila na terenu šampionu, što je jedan od retkih poraza najtrofejnijeg kluba na svetu pred svojim navijačima. Posle tog poraza od Kjelce, Barsa je vezala 21 pobedu u svim takmičenjima u svojoj kući.

Izabrane vesti

Puca od asova na obe strane. U odnosu na prethodnu, Barselona je jača. Najveće plus je dolazak jednog od najboljih krila današnjice, Šveđanina Hampusa Vanea, doskorašnjeg igrača nemačkog Flensburga. Trener Antonio Karlos Perez Ortega ima „drim tim“, na svakoj poziciji zvezde svetskog rukometa.

20.45: (1,50) Barselona (8,50) Kjelce (3,15)

Verni Kataloncima su ostali domaći asovi, kapiten Gonzalo Perez de Vargas, desno krilo Aleis Gomez Abeljo, levo krilo Aito Arino Benkočea, zatim stranci, Hrvat Luka Cindrić, Francuzi Dika Mem, Timoti N’Gasan, Ludovik Fabregas (sledeće godine se seli u Vesprem) i Melvin Ričardson, Slovenci Jan Blaž i Domen Maguc, Brazilac Anijel Langaro... Osim Vanea, Barsa je dovela i danskog golmana Emila Nilsena iz Nanta, dok je stub odbrane, Brazilac Tijagus Petrus produžio ugovor.

Kjelce je malo promešalo karte. Pojačanje su francuski reprezentativci, levoruki, desni bek Nedim Remili i krilo Benoa Konku. Obojica su stigla u Poljsku iz Pari Sen Žermena. Nema više u timu Belorusa Vladislava Kuleša i Crnogorca Branka Vujovića, obojica su otišla u Hanover, ali čini se da su plavo-žuti jači. Prva zvezda je i dalje Španac Aleks Dujšebajev, a tu su i nemački golman Andreas Volf, najbolji igrač završnog turnira Lige šampiona u Kelnu prošle sezone, beloruski pivotmen Arcem Karalek, Francuzi Dilan Nai i Nikola Turna, Hrvat Ivan Karačić i Španac Danijel Dujšebajev.

U timu je ostao i najbolji poljski igrač, desno krilo Arkadijuš Morito. Prošle sezone u obe utakmice u grupnoj fazi, Kjelce je slavilo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Zagreb je otpisan u Magdeburgu (20.45). Nemački šampion se prošle sezone prošetao do krune u Bundesligi, igrao je i finale Lige Evrope, a sada želi prvi put da se plasira na završni turnir u elitnom takmičenja u Kelnu. Srpski igrači ne dobijaju veliku šansu kod Ivice Obrvana u redovima hrvatskog šampiona. Stefan Dodić ima malu minutažu u najjačem evropskom takmičenju, dok Milan Milić uglavnom šansu dobija u domaćem šampionatu.

18.45: (1,75) Gudme (8,00) Dinamo Bukurešt (2,45)

Nant je blagi favorit na svom terenu protiv PIK Segeda za koji igra srpski reprezentativac Bogdan Radivojević. Dinamo iz Bukurešta Lazara Kukića poražen je od Magdeburga na premijeri na svom terenu, s danas (18.45) ima težak ispit u Danskoj na noge šampionu ove zemlje, Gudmeu.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Porto - Vesprem 28:35 (12:16)

PSŽ - Visla Plock 37:33 (18:16)

Četvrtak

18.45: (1,75) Gudme (8,00) Dinamo Bukurešt (2,45)

20.45: (1,07) Magdeburg (16,0) Zagreb (11,0)

GRUPA B

Sreda

Celje - Kil 38:36 (17:14)

Elverum - Olborg 25:33 (14:17)

Četvrtak

18.45: (1,75) Nant (8,00) Segedin (2,45)

20.45: (1,50) Barselona (8,50) Kjelce (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK KjelceRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara